Vilken vecka! – på tur med STF Östra Skåne och med kompisar i Skåne väst och öst. Reportage om vandring högt och långt – artikel i lokaltidningen Norra Skåne.

Dessutom ett uppslag i Naturkompaniets tidning 365 med vår gamla Haglöfs rygga i centrum!

Denna vecka (söndag till söndag) i september 2021 började med att vi ledde en vandring i vår hemkommun Osby. Totalt 17 personer var vi som gick en 9 km lång och stundtals sjönära vandring i den östra delen av Osbysjön.

Klintenområdet med både vildmark och välskött löp och promenadslinga

                    På ingång till naturreservatet Näset som skiljer södersjön från norrsjön som tillsammans 

                    bildar Osbysjön

 

Under veckan uppmärksammade lokaltidningen Norra Skåne Friluftslivets år genom att göra ett reportage med oss om vårt bergtagna vandrande ”högt och långt”.

Under senare del av veckan gjorde vi också en vandring på Skåneleden, Torekov till Ängelbäcksstrand tillsammans med goda vänner. Vi upplever västkusten bit för bit tillsammans.

Se https://skaneleden.se/de/etapp/18-torekov-vejbystrand

Kyrkan mitt i byn i Torekov där vi startade vår promenad till Ängelbäcksstrand

 

Veckan avslutades med en kort men kul vandring vid Arkelstorpsviken, den västra sidan om Oppmannasjön. Se:

 https://www.sjoriketskane.se/vandring/arkelstorpsvikens-vandringsled/                

 

           Praktisk fikabänk med ett litet bord i mitten

 

Sten och klippor men också utsikt över Oppmannasjön

Vår gamla Haglöfs ryggsäck från tidigt 80-tal hamnade på ett uppslag i Naturkompaniets magasin 365 (som ges ut i 200 000 ex.). Där berättas en slitstark historia om ryggsäckens och vårt vandrande liv från Skåneleden till Chamonix – Zermatt och Annapurna base camp i Nepal. Hur hittade redaktören Andreas Björkman oss och vår ryggsäck? Jo han googlade på allt som var äldre och slitstarkt och fick träff på ”senior backpacker” som vi kallar oss på vår presentation på www.bergtagna.se

 

 

40 lopp 2021 Nr. 290

 

Som om det inte var nog slumpade det sig att Vasaloppets kansli i veckan levererade denna medalj som bevis på 40 fullföljda Vasalopp

 

            

 

Taggar:, ,