Kajakpaddling vid Karlshamn, Karlskrona och Västervik

Karlshamns skärgård (även kallad Hällaryds skärgård)– Vi, Sara och Bengt, utgår från Matvik. Kort kvällspaddling till Östra Bokö, där vi övernattar i tält. Dag två blir det heldagspaddling i vindskyddat vatten bland de små öarna i den västra delen av skärgården.

image001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solnedgång sett från Östra Bokö

 

image002

 

 

 

 

Fackelblomster

image003

Tack för utmärkt karta Turistbyrån i Karlshamn (vattenbeständig och viktålig). Skärgårdskarta/sjökort från Vägga fiskhamn till Allböle udde, 1:10 000. Värd sitt pris (150 :- ).
Karlskrona skärgård (Karta: Blekinge skärgård 1:50 000) med utgångspunkt från boende i vandrarhem vid Gullberna Park. Bengt och son paddlar första dagen runt på Lyckebyfjärden där vi bland annat besöker en kajakbutik .

Dag två paddlar vi genom Sunna kanal, förbi Västra Mark till Långö (fika och bad).

image004                                                  Nättrabyån

image005

Därefter över Danmarksfjärden mot Sjuhalla och in i Nättrabyån så långt det är paddelbart (en bit förbi kyrkbyn). Vidare runt bland kobbar och småöar vid Skillinge Näs. Sedan till Dragsö för middag på Dragsö Camping. Dagen avslutas med paddling runt Dragsö, norr om Trossö och via Lyckebyfjärden till Gullberna. Dag tre åker familjen med bil till Torhamn i östra delen av skärgården.

image006                                                 Den 560 m långa bron till ön Senoren i bakgrunden
Vi paddlar dit via Ringö (söder om), Knösö och Säljö, under pampiga bron vid Senoren, mot Ytterön till Torhamn. Summering: Karlskrona är en utmärkt stad för kajakpaddling. Rika möjligheter till paddling i ”innerstadsvatten ” där det i princip är möjligt att paddla från krog till krog men också paddling i lugna vatten bland öar och skär i ytterskärgården.

image007                                                  Torhamn

Västervik

image008

 

 

 

 

 

 

Vi utgår från Lysingsbadet.

image009

Första dagen gör vi en paddling till Vitudden där vi besöker kajaklegendaren Ingvar Ankarvik vid Vituddens Kanotvarv. Med vars en nyköpt paddel beger vi oss tillbaka till boendet via kanalen norr om Gränsö och Lucernafjärden.

image010

Dag två (halvdagstur) paddlar vi förbi (väster om) ön Lucerna, vidare förbi marinan och Västerviks innerstadshamn. Vi följer fjordens (heter kanske fjärd eller vik i Sverige?) västra strand halvvägs upp. Efter en lunchpaus väljer vi att paddla tillbaka på den östra sidan, som vid detta tillfälle låg skyddad för vinden. ”Paddelweekenden” avslutas med någon timmes paddling i lugnt vatten vid Korpaholmarna nära Lysningsbadet.

Taggar:, , ,