Två kustnära vintervandringar på sommarvarma Teneriffa – november 2016.

Med hjälp av lokalbuss och i sällskap med nyfunna norska vänner gör vi två kustnära vandringar.

image001

Teneriffavandring 1. Vi samlas vid busstationen i Los Christianos. Därifrån går vi genom stan mot den del av strandpromenaden som söderut leder till vulkanberget Montana de Guaza. En stig leder upp till en platå på 150 meter. Vi fikar vid ett stenhus.

image003

Istället för att ta den branta stigen som leder till den öde turistbyn Palm Mar väljer vi att följa en stig som går sydost och leder ner till bananodlingar. Så småningom når vi den livligt trafikerade vägen mellan motorvägen och byn Guaza. Här finns möjligheter till en prisvärd lunch vid en Mexikanskt inspirerad restaurang. Härifrån är det snabbt och enkelt att ta bussen tillbaka till Los Christianos. Allt hinner vi med på en förmiddag!

Teneriffavandring 2. Åter utgår vi från busstationen i Los Christianos. Buss till Medano, cirka en timme. Mitt i staden börjar vi en härlig kustnära vandring västerut med solen och vinden i ansiktet.

image005

image007

Vi följer kustlinjen på lättgångna stigar förbi diverse ”playor” och förbi det lilla vulkanberget Montana Roja.

image009

image011

Efter någon timme passerar vi Los Abrigos. Men innan dess kom vi förbi både häftiga kit-surfing- områden och naturscenerier. Den cirka fem timmar långa vandringen avslutar vi i Costa del Silencio varifrån vi tar TISTA-buss till Los Christianos