Vasaloppet 2015

image001

 

Tillsammans med son och brorson efter loppet

Mitt 34:e Vasalopp (egentligen 33 Vasalopp och ett Öppet spår) upplevde jag som ett av de jobbigaste. Många mil med ”Skåneföre” dvs blöt och sugande snö borde gynna oss söderifrån.  Trots bra skidor med bättre glid än de flesta kändes det inte som jag fick något gratis. Utför backarna efter Evertsberg brukar det bara blåsa till fram till Vasslan vid vägundergången. Men inte så denna gång. Segt och långsamt och läge för stakning så snart backen tog slut.

Blötan hade jag garderat mig mot, trodde jag. Jag ställde mig i mitten av startfältet för att undvika flera stora vattensamlingar. Många hade kommit på samma idé därför blev det en dålig start från led 4. Inte heller mina nyinköpta skidskor, Salomon S-Lab Classic, vattenavstötande värstingsko blev en succé.  De tog inte in fukt och blöta men när skon fylldes med vatten i en två dm djup pöl släppte skon inte heller ut det vatten som rann in ovanför skoskaftet. ” Kluck” ”kluck” lät det från skon från Högberg in i mål!

Mitt Vasalopp 2015 i siffror:

Tid: 6.36.17

Placering: 2600

Medelhastighet: 13.63

Övrigt: Körde upp mig mellan varje kontroll och tog in totalt 816 placeringar från Smågan in till mål (mycket beroende på en dålig start).